de Coaches bij Ruischcoaching


 

Marian Ruisch

Eigenaar en loopbaanbegeleider bij Ruischcoaching Recovery en Re-integratie.

Marian heeft haar leven lang hard gewerkt, begon in het onderwijs, daarna de verslavingszorg, een doveninstituut, een jongeren-internaat, toen de re-integratie en personeelsvoorziening en altijd met het doel om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen.

Zeer gedreven, nooit ziek en altijd
lange dagen makend. 

Nu heeft ze een eigen bedrijf om haar ultieme droom waar te kunnen maken: zo veel mogelijk mensen die vastgelopen zijn weer terugbrengen in de samenleving en hen de zin en het plezier van het leven ten volle leren te beleven.

 


Jan Paul Witbreuk

Freelance Re-integratiecoach voor Ruischcoaching Recovery in de regio’s Twente en de Oostnederlandse Stedendriehoek.

Opleiding: Bachelor Business Administration( Nijenrode), Master Cultuur, Organisatie & Management (VU Amsterdam).  Mastercoach & Mastercounselor i.o. (Europees Instituut)

Trainingen/cursussen:  Work van Byron Katie.

Ervaring: Jan Paul bekleedt sinds 1993 leidinggevende functies. Hij heeft uitgebreide ervaring als eindverantwoordelijke in het aansturen van bedrijfsprocessen en personeel.

Specialiteit: Verslaving en werk.

Bijzonderheden: Jan Paul begeleidt mensen het liefst om hun leven opnieuw vorm te geven en maakt behalve van de persoonlijke relatie met name gebruik van oplossingsgericht denken en de ACT methode (Acceptance & Commitment Therapy).

Altijd met de nodige humor en lichtheid.

 


Jeanette Mulder

Freelance Loopbaanbegeleider/ Coach in de regio’s  Rotterdam, Utrecht, Dordrecht en Breda.

Opleiding: MDGO – Agogisch werk, Post HBO Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding.

Trainingen / cursussen:  VSID – SPD, P.P.G  autistische kinderen, denkstimulering, VSID – SPD, Hulpvraag verduidelijken, systemisch werken, Oplossingsgericht Werken, familieopstellingen,  Biografisch coachen, loopbaanbegeleidng.

Eigen coaching/ re-integratie praktijk in het groene hart van Nederland 'Di Margo'.

Ervaring:  groepsleiding bij Stichting de Hoop en doveninstituut Effatha. School Maatschappelijk Werk, SPD gezinsbegeleidster, coach en teamleider bij Re-integratiebedrijven als Salus en Polz’n.

Specialiteit: AD(H)D, Autisme en verslavingsherstel.

Bijzonderheden:  Bezig met Jongerenproject voor de gemeente Gouda: “werken aan je toekomst”.

 

 

Anja Bijker

Freelance Hoofdtrainer, Therapeute en Werkcoach voor Ruischcoaching in de regio’s Delft, Utrecht en Amsterdam.

Opleiding: HBO Personeel & Organisatie, Post HBO: Strategisch Personeels-management van verandering, Coach, individueel en voor groepen, diverse trainingen en cursussen als NLP Practitioner-, Master- en Traineropleiding, Mind en body coach, Systemisch werk, familie- en organisatieopstellingen.

Biodynamisch Cranio Sacraal Register Therapeute.

Ervaring: Anja heeft een eigen praktijk 'de Transformatie' en is sinds 2008 werkzaam als coach, counselor, therapeut en trainer.

Specialiteit: Groepstraining. Begeleiden van coaches in opleiding.

Bijzonderheden: Medeoprichter van de Community Jellinek Minnesota, een concept uitgewerkt op basis van het Hazelden Minnesota Alumni programma. 

Registraties: Lid van NCSV, VIV, SRBAG, RIN en AGB-Zorgverlener Via Vektis.

  

 

Carla Mostard

Freelance Re-integratiecoach voor Ruischcoaching. Eigen coachingspraktijk. Recovery in de regio's Utrecht en de Betuwe.

Opleiding: Wijsbegeerte Brusselse Universiteit, huwelijksconsulent, helpdesk-netwerkbeheer.

Trainingen/cursussen: Slachtofferhulp, Boekhouden (PDB) ISO 20000 foundation, ECDL diploma Digitale veiligheid.

Ervaring: Hulpverlening aan nabestaanden van zelfdoding,  vrijwilliger geweest bij Slachtofferhulp. Teammanager Loopbaanbegeleiding. Sparringpartner. Werkervaring in diverse functies. Naast het coachen en de eigen praktijk ook part-time werkzaam als accountmanager gericht op zorg voor klanten.

Specialisatie: Verslavingsherstel

Bijzonderheden: Gericht op samenwerken. Samen Werken. Oplossingsgericht. In- en meedenken.
Ook tegengas geven, maar altijd met humor!
   

 


Barbara Jansen
Al vanaf 1998 enthousiast begeleider van mensen, adviseur van managements en coach/trainer van werknemers. Daarbij werkt zij met verschillende methodieken zoals Voice Dialoque, EMDR, Mindfulness, Focusing,NLP en Individuele familieopstellingen.
Opleidingen: Re-integratiecoach, psychosociaal therapeut, NLP-counselor, mindfulnesscoach en mindfulnesstrainer.
Ervaring: Barbara luistert goed naar wat mensen belangrijk vinden, naar hun hulpvraag, naar hun innerlijke patronen en (belemmerende) overtuigingen. 
Zij onderzoekt copingmechanismen en zoekt naar de helende bewegingen die mensen zelf kunnen maken in plaats van steeds de dingen te doen die niet werken. Zelfwerkzaamheid, eigenaarschap nemen en reflecteren op de eigen situatie, het zijn zeer belangrijke aspecten in haar coachingproces.


Tanja Caradonna
Freelance (re-)integratiecoach voor Ruischcoaching, tevens zelfstandig therapeut in Amsterdam.
Gericht op ontwikkeling in gezondheid en welzijn.
Vanuit ergonomische visie ook werkzaam als als trainer en coach in het bedrijfsleven. Heeft veel kennis opgedaan rondom werkprocessen en uitval.

Opleiding: Bedrijfs oefentherapeut Mensendieck, psychotherapie, mindfullness, voicedialogue, EMDR, lichaamswerk en OMTP, het opstellen van meer generationele psychotrauma.
Ervaring: Tanja heeft al haar ervaring en scholing in een gerichte aanpak geintegreerd om creatief en op maat in afstemming met iemands behoefte te gaan werken. Haar uitdaging is het om iemand te raken en het beste in iemand naar voren te laten komen.

 

 

Henriëtte Koning
Eigen baas bij het coachingbedrijf Buro Koning, freelance in dienst als ervaren, deskundig en gedreven coach, trainer en interventionist bij Ruischcoaching.
Opleiding:
opgeleid bij MBO-VIOR
Specialiteiten:
Verslavingsherstel
Interventie
Training


Liesbeth van den Brink

Zeer gedreven, inspirerend en daadkrachtig freelance coach en loopbaanbegeleider bij Ruischcoaching Recovery in de Regio's Den Haag, Rijnmond en de Drechtsteden.
Tevens interventionist met een groot hart voor vastgelopen mensen.

Opleidingen, ervaring, specialisatie en bijzonderheden genoeg, de webmaster moet ze alleen nog even opvragen.

 

Saskia Tonkes

Freelance loopbaanbegeleider en Coach bij Ruischcoaching Recovery in de Regio's Den Haag en Rotterdam.

Opleiding: HBO Bedrijfseconomie, Academie voor Counseling en Coaching en Proteus Leergang, verdieping voor loopbaanprofessionals.

Trainingen/cursussen: NLP, Systemisch werken, stress en burn out, Mindfulness training,  Passie in je werk.

Ervaring: Saskia is actief geweest als Jobsearcher en consultant financieel personeel en is ervaren in het bemiddelen, coachen en activeren van personeel en cliënten. Momenteel werkzaam op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zowel coachen van cliënten gedurende diverse (loopbaanadvies)trajecten o.a. outplacement, UWV brede re-integratie en tweede spoor (WvP), als het geven van workshops en trainingen.

Specialisatie: Trajecten in het kader van Wet Verbetering Poortwachter (WVP) voor verschillende opdrachtgevers.

Bijzonderheden:  lid van de Noloc en Proteus beroepsplatform.  

 

Géri Schipper

Freelance Re-integratiecoach voor Ruischcoaching. Eigen coachingspraktijk. Recovery, loopbaan-life-relatiecoaching in de regio groot Leiden (e.o).

Opleiding: HBO Sociaal Kultureel en vormingswerk, Post HBO opleidingen: Creatieve Loopbaancounseling, Life-en Loopbaancoaching, Systemisch werk

Trainingen/cursussen: 

Ervaring: flink aantal jaren als organisatieadviseur en als trainer, re-integratie- en loopbaancoach. 

Specialisatie: Codependency, relatieverslaving, verslavingsherstel, systemisch werk.

Bijzonderheden: liefde voor humor, relativerend, zelfervaring, ervaringsdeskundige, aandachtig, compassie, helder en inspirerend. Ik ben erg enthousiast over Recovery en de spirituele kant daarvan.
Verder is Géri lid van de Noloc en doet aardig wat service.
 

 

 

Gudi Baars

Freelance Loopbaanprofessional / Coach / Trainer voor Ruischcoaching in de regio Rotterdam.

Certificeringen: CMI-B en NOLOC-erkend loopbaanprofessional, CRKBO docent/trainer, licenties psychologische testafname Pearson, Ixly en TMA van E-HRM vision.

 

Opleiding: Loopbaanprofessional, Trainer,Coaching in de 2e levenshelft en Bedrijfskunde op HBO-niveau

Ervaring:  Loopbaanadvies en –begeleiding, re-integratie 2e spoor, outplacement, coaching bij stress en burnout; voorheen HR business partner

Specialiteit: Loopbaancoaching individueel en in groepen en psychologische testafname.

Bijzonderheden:  Bekend met angst- en paniekstoornissen, burnout en bezield om mensen in herstel van verslaving te begeleiden naar (betaald) werk.

 

 

 

                                                                                                                              Aris Gude

Stagiair Spiritual Care Counselor.

Opleiding: Bachelor Theologie VU Amsterdam, Master Socratic Design Catalonië, Master Spiritual Care VU, Vipassana meditatie.

Ervaring: Aris doet momenteel een onderzoeksstage bij RuischCoaching in de slotfase van zijn studie. Hij is bedreven in de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola waarin het geestelijk onderscheidings-vermogen wordt gevormd.

Specialiteit: De spiritualiteit van verslaving en zin in herstel.

Bijzonderheden: Aris liep in 2012 samen met zijn AA sponsor de Camino de Santiago de Compostela vanaf Amsterdam. De geest van de pelgrim zit diep in hem opgeslagen.

 

Aris: “Ieder loopt zijn Weg, soms samen, dan weer alleen, maar één ding is zeker, de Weg lopen we allemaal door één stap voor de ander te zetten.”

 

 

 

Wilma Vink

Eigenaar/ verslavingscounselor bij Vrouw in Herstel. Als freelance coach werkzaam bij Ruischcoaching in Utrecht en omgeving.

Opleiding/ trainingen:

kinderverpleegkundige, Algemeen en verslavingscounselor bij ACC.

Crisiscounselor. Systeemonder-steuner bij verslavingsproblemen.

Addiction Counselor bij Elsden (mee bezig)

Ervaring:

Moeder en huisvrouw

'Vrouw in Herstel

Specialisatie:

Vrouwen in herstel. Familie en naasten. Familiegroepen.

Bijzonderheden:

Enthousiast, gedreven, humor, open, honger naar kennis, ervarings-deskundig, interesse voor het verhaal achter de mens.

 

 

 

 

 

 

David Wismeijer

Freelance recovery- en reïntegratiecoach in de regio Den Haag/ A’dam.

Opleiding Heeft in diverse managementfunctie bij de Rijksoverheid veel trainingen gevolgd in het kader van human resource management/ development. Bij deze taken heeft hij altijd een sterke voorkeur voor mensgericht management als tegenpool van procesgericht management. Hieruit vloeit zijn voorkeur voort voor motiveren, versterken van zelfstandigheid en vergroten van eigen verantwoordelijkheid.

Tevens opgeleid tot counselor bij TW Training in Londen.

Ervaring Als begeleider bij verslavingsherstel in de eerste postklinische periode bij de Stichting Safe Houses te Amsterdam en als counselor voor klinische periodes bij Safe Havens Clinic in Bangkok, Thailand.

Specialisatie David's focus is gericht op persoonlijk empowerment als bron en basis voor verdere ontwikkeling op de diverse levensterreinen.

 

 

 

Marnix Donker

Hele lieve gedreven coach in omgeving Rotterdam Rijnmond.

Meer foto's en tekst komen eraan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pieter de Roos

Vriendelijke, gedreven en ervaren coach in de regio's Den Haag en Rotterdam.

Meer foto's en tekst komen eraan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manja Kamman

Freelance coach, counselor en therapeut voor Ruischcoaching en zelfstandig therapeut in Amsterdam. Manja's aanpak is warm, persoonlijk, diepgaand en doeltreffend. Manja is gericht op ontwikkeling vanuit wie je werkelijk bent.

Opleiding: WO-master Engelse en Franse taal- en letterkunde; post-HBO master psychosociale therapie en hypnotherapie; trainingen in o.a. EMDR, NLP, EFT, mindfulness en cognitieve gedragstherapie.

Ervaring: Voordat Manja haar praktijk voor counseling en hypnotherapie begon, was ze werkzaam als leidinggevend manager in de culturele en non-profit sector. Ze heeft gewerkt met veel mensen met heel uiteenlopende achtergronden en uit verschillende culturen en kan zich daardoor erg goed inleven degene die tegenover haar zit.

Specialisaties: Alle verslavingen (inclusief eetproblemen) en hun onderliggende of bijkomende klachten.

 

 

 

 

Henk Storm
Coach/counselor bij zijn eigen bedrijf. Doet met plezier voor Ruischcoaching diverse trajekten door geheel Nederland. Individuele-, relationele-, familie-, en loopbaancoaching. PTSS.
Psycho-fysiek trainer. Opleiding: post HBO:
Transactionele Analyse, Systemisch werken, Neuro Lingüistisch Programmeren.
Meesterschap en Masterclass.
Ervaring: Directeur in het financieel- bancair- en assurantiewezen.
Algemeen directeur Yes we Can Clinics. Therapeut Solutions Center. Gastdocent Phoenix opleidingscentrum. Tot op heden coach en counselor voor groepen en het individu. Verslavingsproblematiek. Trauma. Rouwverwerking. Identiteit.
Specialisatie: Procesbewaking, agressieregulatie, het verzorgen van trainingen voor bedrijfsleven en klinieken.
Missie:  'Mijn schaduwkanten inzetten als kracht in het contact en daardoor de ander zijn schaduw als kwaliteit en kracht te laten zien en te laten nemen."  

 

 

Ben Meesters

Freelance  Re-integratiecoach voor Ruischcoaching Recovery in de regio’s West Brabant en Zeeland

Opleiding: Diverse opleidingen toegespitst op onderwijs, (verander) management, training, re-integratie, coachen en begeleiden.

Ervaring: Werkervaring in verschillende vormen van speciaal- en regulier (basis- en voortgezet) onderwijs als docent, begeleider en directeur. Eigen coach- en begeleidingspraktijk.

Specialiteit:  Ontwerpen en verzorgen van trainingen aan groepen. Coach voor mensen en organisaties die ( opnieuw) in balans willen komen en actief / gezond willen functioneren, Begeleider van veranderingsprocessen, met oog voor een juiste balans tussen mensen en systemen, Trainer met aandacht en zorg voor deelnemers zodat zij de verleid worden- en in staat raken de transfer naar een nieuwe (werk- of leef) situatie te maken.

Bijzonderheden:  Je kunt het beste Jezelf  worden: zie- en  herken je eigen kansen en mogelijkheden

Registraties: NOBCO, CPION, AVS

 

 

 

Annemarie Klee 

Moeder van een dochter die is hersteld van Anorexia, ex partner van een alcoholverslaafde.

Schrijver van Anorexia voor Beginners en Eetstoornissen voor Gevorderden, het adviseren van Directie en medewerkers van Bureau Jeugdzorg aangaande cliënt bejegening.  

Opleiding: Master Organisatie Coaching bij de Haagse Hogeschool, NLP Practitioner en Master, Team coaching bij Coachboulevard(o.a. conflict coaching, intervisie coaching en Teamintake, Analyse  &Ontwikkelingsfasen, Integrale Menswetenschappen bij de SPSO (o.a. Persoonlijkheidsleer, Psychodynamiek en groepsdynamiek), Workshops 12 stappen en groepsdynamiek.  

Ervaring: Het coachen van mensen op persoonlijk en professioneel gebied als Erkend Coach bij Brainconstructions. Het organiseren, coördineren en begeleiden van groepen, lid adviescommissie aangaande het beleid de ontwikkeling van het programma bij het Leontienhuis.  Behandelaar bij een verslavingskliniek. 

Specialiteit: Voornamelijk eetstoornissen en de onderliggende problematiek maar ook andere verslavingen en terugvalpreventie.  

Bijzonderheden: Gelooft vooral in behandeling op maat omdat de cliënt de deskundige is op het gebied van zijn/haar situatie. Maakt gebruik van verschillende methodes voor een duurzaam resultaat. 

 

 

 

Ans Jansen

Eigenaar van WERKbalans-Jansen. Zelfstandig en onafhankelijk arbeidsdeskundige. Specialist in de combinatie mens, werk en inkomen.  Verricht arbeidsdeskundig onderzoek in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Tevens werkzaam bij MEE als adviseur met aandachtsgebied arbeid. 

Opleidingen: Post hbo arbeidsdeskundige; hbo pedagogiek en Z-verpleegkundige. Deelgenomen aan diverse trainingen en cursussen op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid, communicatie, vraagverduidelijking en arbeidsintegratie van mensen met een beperking. 

Ervaring: Altijd zeer veel samengewerkt  met het UWV, gemeenten en praktijkscholen. Tevens een adviserende rol met betrekking tot vraagstukken van inwoners op het gebied van arbeid, naar de diverse wijkteams in de regio Arnhem-Nijmegen-Tiel.

Bijzonderheden:
Lid van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen.

 

 

 

 

 

Claudia Leertouwer
Moeder van 2 fantastische meiden. Als boekhouder heeft ze een andere achtergrond dan de coaches hier op de site. Tijdens haar opleiding voor boekhouder had ze een bijbaan in een mooie cadeauwinkel als verkoopster en etaleuse.
Vandaag de dag werkt zij niet alleen met veel plezier als boekhoudster bij Ruischcoaching,  maar is daarnaast tevens een gepassioneerd styliste.
Claudia zegt: 'Deze combinatie van cijfers en creativiteit maakt mij een dankbaar persoon!'

 

 

 

 

 

Peter Charité
eigenaar/ directeur van het ondersteunend bedrijf APC Service, als freelancer samenwerkend met  Ruischcoaching als zeer gedreven en nauwkeurig officemanager.
Specialiteit: Procesbewaking

Grote passie: Tuinieren!

 

 

Floor Werner

Onbeholpen kwast, tevens onontbeerlijk sarkast.

Interventionist
(non-profit!)

Ervaren en deskundig op verslavingsgebied.

Tevens denktanklid bij het fantastische herstelmagazine LEF

 

Belangrijkste taak:
Een wapenbroeder zijn voor mensen die nog in dat loodzware 'vroege herstel' van verslaving verkeren.

   

 

 

 

En niet te vergeten

onze collega's:

Emiel,

Niels,

Mark
Jan

Karien

en Karin.

                           

Foto's komen eraan.