Verslavingsherstel, de visie van Marian

Ik heb in mijn leven veel kennis opgedaan over verslaving en verslavingsherstel. Daarnaast heb ik zo'n 35 jaar werkervaring in de zorg, heb duizenden gesprekken gevoerd en heb vooral goed geluisterd naar de mensen.
Momenteel zet ik al mijn opgedane kennis en ervaring in bij het begeleiden van voornamelijk (ex) verslaafden in herstel.

Ik heb gemerkt dat mensen in vroeg herstel het erg moeilijk vinden hun nieuwe leven in te richten want het is waar, het begint allemaal pas ècht na die kliniek.
Als re-integratiecoach help ik mijn cliënten te zoeken naar hun kwaliteiten en naar wat zij willen bereiken in het leven.
Met liefde help ik iedereen die bij me binnenkomt.

Mijn motto is: ‘Tot hier en nu sámen verder’.
Goede begeleiding in het vroege herstel kan helpen terugval te voorkomen, dus samen met mijn zorgvuldig geselecteerde medewerkers, de coaches en loopbaanbegeleiders probeer ik mensen te helpen hun plek in de maatschappij te vinden, ook al lijkt dit soms onmogelijk. Floor, mijn man, is daarbij mijn inspiratiebron. Hij heeft laten zien dat je ook als hopeloze verslaafde en alcoholist over drempels heen kunt komen, ongeacht hoeveel dat er zijn. Ook help ik mensen die onder druk komen te staan door bijvoorbeeld hun werkgever. Veel mensen denken namelijk dat iemand bij terugkomst uit een verslavingskliniek 'genezen' is, en meteen weer aan het werk kan.

Maar dat gaat lang niet voor iedereen op. Bij velen is er gewoon nog niet genoeg draagkracht en zullen er eerst nog andere dingen opgeruimd, aangeleerd of juist afgeleerd moeten worden. Erg veel herstellende verslaafden komen bijvoorbeeld uit een diep isolement en een netwerk is dan niet zo maar opgebouwd.
Wie ben je zelf, wat voel je?

Bij welke mensen pas je, bij wie voel je je thuis?

Wat is vertrouwen?

Wie durf je te vertrouwen? 

Merk je dat je zelfvertrouwen krijgt door eerlijk te zijn naar jezelf en je jezelf dus gaat vertrouwen?


Herstel is een bijzonder en ook een ingewikkeld proces.
Uitleg - ook naar andere partijen toe, zoals bv het UWV - is zo belangrijk en daar help ik bij. Ik kan oprecht zeggen dat ik de mooiste baan van de wereld heb, ik vind het werkelijk fantastisch om te doen.

Naast het begeleiden van verslaafden in herstel geven we nu ook trainingen in het kader van Sociale Activering aan groepen mensen, waardoor we nog meer mensen kunnen helpen met hun maatschappelijk herstel. Ik geloof namelijk dat de steeds groter wordende groep herstellende verslaafden verschil kan gaan maken in onze maatschappij.